Îngrijirea genelor şi aplicarea rimelului. Nu faceţi aceste greşeli
Nu toată lumea ştiu cum să aplice rimelul în mod corect. Unele persoane stăpânesc această artă la perfecțiune, în timp ce altele nu au dezvoltat încă această tehnică. Există, de asemenea, persoane care fac multe greșeli în timpul aplicării rimelului la nivelul genelor. Cum să evitați aceste greșeli, cum să aveți grijă de gene și cum să le acoperiți corect? Iată cele mai simple modalități de îngrijire a genelor și câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați toate greșelile de machiaj, care deteriorează, de cele mai multe ori, genele.
Rimel și ondulator de gene – Da, dar nu în această ordine
O greșeală frecventă și elementară de machiaj este folosirea ondulatorului de gene după aplicarea rimelului. Pe de o parte, murdăriți accesoriul, pe de altă parte, în timp ce ondulați genele rimelate, puteți să le rupeți deoarece acestea devin fragile datorită straturilor de rimel aplicate. De aceea, dacă doriți să folosiți un ondulator de gene, folosiți-l întotdeauna înainte de aplicarea rimelului. Dacă genele dumneavoastră sunt excepțional de fragile și subțiri, puteți să folosiți ondulatorul de gene, dar ocazional. În caz contrar, vă puteți distruge genele.
Nu îndepărtați bine machiajul
Dormitul cu machiajul pe față este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le puteți face pielii dumneavoastră. De ce? Coloranții din produsele cosmetice, lăsați peste noapte, pot cauza iritații, reacții alergice și pot duce la probleme dermatologice grave. Din acest motiv, îndepărtați machiajul în fiecare seară folosind lapte demachiant şi loţiuni care sunt bine tolerate de pielea dumneavoastră. Mai mult decât atât, substanţele nutritive din compoziţia unor astfel de preparate au şi o acţiune de calmare a pielii.
Folosiți prea multe produse cosmetice rezistente la apă
Rimelurile rezistente la apă au o consistență mai densă, prin urmare se îndepărtează mai greu. Dacă vreți să ștergeți de pe față asemenea produse, trebuie să frecați pielea și genele, iar acest lucru poate duce la slăbirea și deteriorarea semnificativă a genelor. Încercați pe cât posibil să îndepărtați machiajul cu delicateţe şi precizie. Este mai bine să folosiți rimel rezistent la apă doar pentru ocazii speciale.
Neglijați îngrijirea genelor
Fiecare parte a corpului, inclusiv fiecare fir de păr, are nevoie de îngrijire. Același lucru este valabil și în cazul genelor. Cum se îngrijesc acestea? Înainte de culcare și după îndepărtarea cu precizie a machiajului, tratați-vă genele cu ulei de ricin care poate fi cumpărat foarte ieftin din orice farmacie. Aplicați produsul natural înainte de a merge la culcare și îndepărtați-l folosind apă caldă dimineaţa. Aveți grijă ca uleiul de ricin să nu pătrundă în ochi, deoarece poate provoca iritații. Alte produse recomandate pentru îngrijirea genelor sunt serurile, uleiul de cocos și o dietă echilibrată.
Prea multe tratamente de înfrumusețare
Genele permanente, machiajul permanent și genele false sunt doar câteva proceduri de înfrumusețare populare în rândul femeilor. Din păcate, în multe cazuri, în special atunci când sunt efectuate în mod neadecvat, ochii și pielea din jur se irită; în mod frecvent, și genele au de suferit. Mai mult decât atât, adezivul utilizat pentru aplicarea genelor false, precum și pigmenții folosiți pentru aplicarea machiajului permanent, pot facilita apariția reacțiilor alergice. În situații extreme, se poate întâmpla ca genele naturale să cadă necontrolat, fără a mai reveni la condiţia iniţială.
Frecați prea viguros pleoapele și genele
Vă frecați la ochi după ce vă treziți din somn? Nicio grijă, nu se va întâmpla nimic rău atât vreme cât faceți acest lucru rar și într-un mod delicat. Cu toate acestea, dacă repetați această acţiune în fiecare dimineaţă şi o faceţi în mod viguros, aceasta poate duce la căderea genelor. Reţineţi că genele nu sunt bine înrădăcinate (2mm). Frecarea puternică şi frecventă poate slăbi condiţia genelor, ducând la rărirea acestora.
Aplicaţi rimeluri expirate
Rimelul joacă un rol important pentru condiţia genelor. Dacă produsul este expirat, consistenţa sa s-a schimbat sau miroase urât, este recomandat să-l aruncaţi imediat şi să achiziţionaţi unul nou. Este foarte posibil ca vechiul rimel să devină un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. În timp ce cumpăraţi un rimel nou, este indicat să alegeţi un produs cu substanţe active şi de hrănire.