Date pe care nu le ştiaţi despre rimeluri
Îl folosiţi în fiecare zi, îl testaţi cu atenţie, îl aplicaţi în moduri diferite, îl utilizaţi înainte de evenimente importante şi mai puţin importante. Desigur, vorbim despre rimel. Este un element inseparabil din trusa de machiaj. Dar ştiu toate femeile care sunt apectele asociate cu acesta?
- Primul rimel a fost inventat în anul 1830 de Eugene Rimmel, un creator de parfumuri, interesat, de asemenea, de fabricarea produselor cosmetice. Versiunea rezistentă la apă a apărut în anul 1938. Până în prezent, aceasta este o soluţie minunată pentru nunţi sau piscină. Nu este recomandată utilizarea zilnică a acestui tip de rimel deoarece poate încărca genele, iar îndepărtarea poate fi dificilă şi poate cauza slăbirea şi căderea genelor.
- Primul rimel s-a numit Lash-Bro-ine, dar foarte rapid şi-a schimbat numele în Rimelul Maybelline Tort. Rimelul Maybelline Great Lash a fost lansat în anul 1971 şi de atunci tubul are acelaşi design în nuanţe de roz-verde.
- O versiune îmbunătăţită de rimel cu o periuţă mult mai precisă a fost creată de Helena Rubinstein, iar vesiunea Max Factor a urmat la puţin timp.
- Primul rimel sub forma pe care o cunoaştem a fost lansat în anul 1958 de Revlon. Marca, de asemenea, a produs primul rimel colorat de pe piaţă.
- De ce femeile deschid gura în timpul aplicării rimelului? În acest mod, acestea obţin controlul reflexului de clipire, care de cele mai multe ori împiedică machiajul ochilor. Este ceva cât se poate de natural.
- Se recomandă înlocuirea rimelului o dată la fiecare trei luni, nu mai târziu de cinci luni. Înlocuiţi rimelul chiar dacă încă mai aveţi mult produs în tub – nu economisiţi niciodată în detrimentul sănătăţii. Probabil că există o mulţime de bacterii în interior care vă pot provoca boli de ochi sau de piele.
- Care sunt cele mai eficiente trucuri de machiaj? Dacă doriţi să adăugaţi volum genelor, aplicaţi talc pe gene înainte de a aplica rimel. De asemenea, dacă doriţi să evitaţi transferul rimelului pe pleoape, plasaţi o dischetă din bumbac sub gene – această metodă este utilă începătoarelor.
- Îngrijiţi-vă în mod corespunzător genele. Este indicat să le hidrataţi şi hrăniţi cu regularitate. Cea mai bună idee este să folosiţi ulei de ricin. Acesta nu numai că va îmbunătăţi condiţia genelor, ci le va stimula şi creşterea. O altă idee presupune utilizarea serurilor de gene, care se utilizează ca un tuş de ochi sau ca un rimel.
- Ce puteţi face cu un rimel care s-a uscat, dar care nu a expirat încă? Adăugaţi câteva picături de demachiant, picături de ochi sau ulei de măsline. Amestecaţi cu grijă produsul cu ajutorul unei periuţe şi rimelul este gata de utilizare. De asemenea, puteţi introduce tubul într-un pahar cu apă caldă.
- De asemenea, reţineţi să nu scoateţi sau să introduceţi periuţa în tub prea rapid. De ce? Aerul va fi împins în interiorul tubului, ceea ce va cauza uscarea mai rapidă decât de obicei a rimelului.
- Tocmai vi s-a terminat rimelul? Nu aruncaţi periuţa, folosiţi-o pentru stilizarea genelor şi a sprâncenelor. Spălaţi periuţa cu un demachiant sau în apă caldă cu săpun. Utilizaţi periuţa pentru aplicarea rimelului, stilizarea sprâncenelor sau pentru colectarea excesului de produs de pe periuţa pe care o folosiţi în prezent.