Cum se aplică rimelul pentru a obţine cel mai bun efect & ce greşeli de machiaj al ochilor să evităm?
Nu toată lumea ştie cum să aplice corect rimelul şi ce greşeli trebuie evitate pentru a obţine un aspect fabulos al ochilor şi chipului. Atât produsul, cât şi modul de aplicare contează atunci când vine vorba de un machiaj precis şi rezistent. Datorită acestor sfaturi simple de frumuseţe, aspectul dumneavoastră va beneficia de o adevărată transformare.
Trucuri de aplicare a rimelului
Dacă tocmai vi s-a terminat rimelul, dar trebuie să aplicaţi produsul, utilizaţi acest truc simplu. Luaţi un creion de ochi negru şi trasaţi o linie cât mai aproape de linia genelor pentru a le conferi un aspect voluminos şi pentru a mării ochii. Un alt mod presupune încercarea de a reactiva rimelul prin amestecarea acestuia cu o picătură de demachiant sau soluţie de întreţinere a lentilelor de contact. De asemenea, puteţi plasa tubul rimelului în apă caldă şi aştepta până consistenţa acestuia devine mai lichidă.
Doriţi să aveţi gene lungi şi voluminoase? Aplicaţi rimelul urmând anumiţi paşi. Aplicaţi produsul exclusiv la nivelul rădăcinilor genelor pentru a le alungi şi îndesi. Apoi, utilizaţi o periuţă curată de rimel pentru a distribui produsul pe toată lungimea genelor. În orice caz, dacă vă este teamă că (în ciuda eforturilor), genele dumneavoastră nu vor uimi prin volum şi curbare sau că rimelul va păta pleoapele, utilizaţi trucul cu lingura. Apăsaţi o lingură la nivelul pielii de deasupra liniei genelor şi aplicaţi rimelul pe gene. Veţi obţine astfel efectul dorit.
Cum se demachiază ochii sensibili? Utilizarea produselor din farmacii este cea mai facilă metodă: demachiante bifazice, formule cremoase, spume şi ape micelare. Puteţi, de asemenea, utiliza ulei de cocos. Acest produs are proprietăţi incredibile de hidratare, netezeşte şi hrăneşte eficient şi, în acelaşi timp, elimină cu precizie reziduurile de machiaj.
Ce greşeli de aplicare a rimelului trebuie să evitaţi ca plaga bubonică?
- Nu pompaţi aer în tub. În timp ce pompaţi rimelul, aerul ajunge în interiorul recipientului, împreună cu impurităţile. Aceasta duce la uscarea rimelului şi la proliferarea bacteriilor. Reţineţi să utilizaţi rimelul astfel încât acesta să vă fie de folos cât mai mult timp posibil.
- Nu utilizaţi un rimel expirat, aceasta este o nelegiuire împotriva genelor. Data de expirare a fiecărui rimel este de aproximativ trei luni. După această dată, produsele îşi pierd proprietăţile şi pot irita genele, ochii şi pielea pleoapelor. Rimelul poate grupa genele şi formula poate deveni greu de aplicat.
- Nu utilizaţi un ondulator de gene înainte de aplicarea rimelului. Puteţi deteriora atât genele, cât şi ondulatorul. Genele acoperite cu rimel sunt predispuse la deteriorare şi, de asemenea, puteţi murdări ondulatorul. Dacă genele dumneavoastră sunt curbate în mod natural sau utilizaţi un rimel de curbare a genelor, renunţaţi la accesoriile de stilizare a genelor.
- Aplicaţi rimelul într-un mod greşit. Ce înseamnă „greşit”? Aplicarea incorectă a rimelului înseamnă, pur şi implu, mişcarea acestuia de la rădăcini spre vârfuri fără a sta prea mult pe gânduri. Pentru a acoperi genele cu un rimel negru, este necesar să aplicaţi folosind o mişcare în zigzag. De asemenea, reţineţi să aplicaţi şi la nivelul vârfurilor, curbând şi alungindu-le delicat într-o mişcare ascendentă. Utilizaţi vârful periuţei pentru a obţine acest efect.
- Nu menţineţi periuţa rimelului curată. Din când în când, spălaţi aplicatorul rimelului utilizând un demachiant. Astfel, veţi elimina depozitele de rimel uscat, bacteriile şi alte impurităţi care previn aplicarea machiajului. Datorită spălării periuţei, puteţi separa şi pieptăna genele în mod facil.
- Nu vă temeţi să folosiţi rimeluri rezistente la apă. Produsele din prezent, chiar şi cele rezistente la apă, au formule care se îndepărtează uşor. Le puteţi îndepărta cu produse obişnuite achiziţionate din magazin, dar dacă nu deţineţi un astfel de produs, nu ezitaţi să aplicaţi un ulei special pentru bebeluşi sau ulei de cocos.