Machiajul genelor – aflaţi care sunt cele mai frecvente greşeli!

Cum să aplicaţi machiajul pentru ca genele dumneavoastră să fie pline de volum, dar în acelaşi timp naturale şi separate pentru a vă accentua frumuseţea? Multe femei învaţă cum să aplice machiajul prin încercare şi eroare. Care sunt cele mai frecvente greşeli de machiaj care vă fac genele să aibă un aspect inestetic?

Este bine de ştiut care sunt cele mai frecvente greşeli de machiaj al genelor – fie pentru a vă demonstra propria îndemânare, fie pentru a afla ce faceţi greşit. Un machiaj bine aplicat garantează un aspect perfect şi efecte durabile. Nici chiar cel mai scump rimel nu poate oferi rezultatele promise dacă nu ştim cum să-l folosim. Şi, de fapt, numărul de greşeli posibile este impresionant!

GREŞELI DE MACHIAJ AL GENELOR

1. Apăsarea puternică a periuţei

Aplicarea rimelului nu este o luptă, prin urmare, nu trebuie să vă expuneţi puterea. Genele apreciază delicateţea deoarece sunt mici. Dacă apăsăm bagheta prea puternic, putem crea pete la nivelul pleoapelor. Un rimel bun ar trebui să fie echipat cu un aplicator cu care să puteţi aplica formula, lăsând genele perfect curate fără a apăsa. Astfel, efectul obţinut va fi natural, iar procesul în sine nu ne va deteriora genele.

2. A nu înlocui rimelul la fiecare 3-6 luni

Nici un produs de machiaj nu durează o veşnicie, păstrându-şi toate proprietăţile timp de multe luni. Nu există o dată de expirare specifică când vine vorba de rimeluri. În orice caz, trebuie să reţineţi că rimelul îţi menţine prospeţimea timp de 3 luni sau (în cazul cosmeticelor de calitate superioară) maximum 6 luni. După această perioadă, este necesar să înlocuiţi rimelul cu unul nou, chiar dacă nu este consumat. În caz contrar, riscul de iritaţii la nivelul ochilor asociate cu bacterii acumulate în tub creşte. Rezultatul final va fi, de asemenea, nesatisfăcător, deoarece un rimel vechi poate grupa genele.

3. Aplicarea rimelului doar pe vârfurile genelor

Aplicarea formulei de la rădăcină până la vârfuri este foarte importantă. Evident, doar acoperirea vârfurilor genelor este mai rapidă şi nu necesită foarte multă precizie şi concentrare, însă din păcate, nu garantează un efect spactaculos. Este posibil să obţineţi efectul dorit doar prin aplicarea rimelului de la rădăcini.

4. Aplicarea prea multor straturi de rimel

Există concepţia că aplicarea mai multor straturi de rimel asigură efecte mai spectaculoase şi mai frumoase. Nu este cazul, din păcate. Este mai bine să alegem un rimel foarte bun care va accentua adecvat genele prin aplicarea unui singur strat. Aplicarea mai multor straturi nu face decât să ne alipească genele.

5. Utilizarea unor rimeluri de calitate inferioară

A altă greşeală frecventă este alegerea unui rimel de calitate inferioară. Avem tendinţa de a uita că genele necesită, de asemenea, îngrijire, că sunt delicate şi foarte predispuse la deteriorare. De aceea, ar trebui să acordăm o atenţie specială produselor pe care le utilizăm. Verificaţi compoziţia pentru a elimina rimelurile cu care conţin substanţe chimice puternice. Înlocuiţi-le cu produse îmbăgăţite cu substanţe nutritive (vitamine, aminoacizi, extracte). Un rimel bun ar trebui să conţină substanţe de cea mai bună calitate.

6. Pomparea baghetei în şi din tub

Câştigătorul necontestabil în ceea ce priveşte greşelile de machiaj al genelor este pomparea baghetei. Pentru a colecta mai mult produs (mai ales atunci când este vechi), multe femei pompează aplicatorul în şi din tub. Aceasta este o greşeală teribilă! În acest mod, aerul este pompat în interiorul tubului, ceea ce duce la uscarea mai rapidă a rimelului.