10 date amuzante despre rimel – decoperiţi ce nu ştiaţi!
Îl folosim zilnic, prin urmare, ar trebui să cunoaştem totul despre el. Dar este adevărat? Iată aici cele mai interesante informaţii despre rimel pe care probabil că nu le ştiaţi!
1. Rimelul a fost inventat în Egiptul antic.
Prima încercare de a vopsi genele şi de a accentua privirea într-un mod asemănător celui din prezent a avut loc în Egiptul antic. Egiptenii foloseau un amestec de funingine, ulei şi albuş de ou sau o combinaţie de apă, miere şi bălegar de crocodil. Se poate spune că acestea sunt prototipurile rimelurilor din prezent.
2. Istoria Maybelline
Primul rimel Maybelline a fost inventat la începutul secolului al XIX-lea în Chicago. Povestea care acompaniază inventarea rimelului este una dintre cele mai des relatate în prezent. Conform acesteia, un amestec de praf de cărbune şi vaselină a fost creat de T. L. Williams pentru a-şi ajuta sora să câştige inima bărbatului iubit. Numele mărcii este o referire la numele fetei (Maybel) şi denumirea ingredientului principal (Vaselina).
3. Cel mai recunoscut rimel din lume.
Cel mai vechi rimel de pe piaţă este, în mod categoric, Rimelul Maybelline Great Lash. Acesta a fost lansat în anul 1971 şi şi-a menţinut aceeaşi formă până în zilele noastre – un tub roz cu capac verde. Aparent, din acest motiv, este cel mai recunoscut rimel din lume.
4. Primul rimel rezistent la apă şi… inflamabil!
Primul produs cosmetic rezistent la apă a fost, de fapt, rimelul. La scurt timp după lansarea rimelurilor, a apărut şi versiunea rezistentă la apă. Acesta s-a dovedit a fi un adevărat succes de care s-au îndrăgostit multe femei. Din păcate, peste 50% dintre aceste rimeluri conţineau terebentină. Prin urmare, acesta era extrem de inflamabil! Doar câţiva ani mai târziu, a fost posibilă găsirea unui înlocuitor sigur pentru acest ingredient.
5. De ce femeile deschid gura în timpul aplicării rimelului?
Se pare ca este un reflex necondiţionat, asupra căruia multe femei nu au niciun control. Deseori, avem tendinţa de a ne întreba de ce o facem, de fapt. Explicaţia este simplă – este mai uşor să oprim reflexul de a clipi atunci când gura este deschisă, ceea ce rezultă într-o anumită combinaţie de muşchi.
6. Rimelul are o perioadă de valabilitate relativ scurtă.
Multe femei nu realizează că rimelurile au o anumită dată de expirare. Aceasta nu apare pe tub deoarece s-a stabilit că toate produsele de ochi ar trebui înlocuite la fiecare 3-6 luni.
7. Rimelul este departe de a fi igenic.
Există un motiv pentru care data de expirare a rimelurilor este atât de scurtă. Acesta este unul dintre cele mai puţin igenice produse cosmetice sau de machiaj. Le folosim aproape în fiecare zi şi de fiecare dată când o facem, colectăm o mulţime de impurităţi şi bacterii. Nu le spălăm de obicei după fiecare utilizare, prin urmare, toate aceste bacterii ajung în tub, unde au condiţii perfecte de proliferare – căldură şi umezeală. De aceea, utilizarea excesivă a unui rimel poate cauza iritaţii, alergii şi alte efecte neplăcute.
8. Majoritatea rimelurilor conţin mercur.
Nu multe femei realizează că rimelurile conţin, în multe cazuri, mercur – în cantităţi inofensive. Acesta este un ingredient interzis în toate produsele cosmetice cu excepţia rimelului. Motivul a fost, până recent, lipsa unui ingredient alternativ. Vestea bună este că, în prezent, este posibilă găsirea unui rimel bun fără mercur.
9. Cât costă cel mai scump rimel?
Cel mai scump rimel este Rimelul H. Couture Beauty, care costă 14 milioane de dolari. De ce acest preţ? Tubul acestui rimel este decorat cu peste 2500 de diamante.
10. Primul rimel colorat a fost lansat de Revlon.
Chiar dacă Maybelline şi Rimmel sunt considerate a fi mărcile principale de pe piaţă, Revlon a introdus numeroase soluţii care sunt încă utilizate în prezent. Unul dintre acestea este rimelul colorat care a fost lansat în anul 1960.