Machiajul genelor – 6 dintre cele mai frecvente greșeli

Din neferirire, nu există multe femei cu gene naturale frumoase. Majoritatea dintre noi trebuie să depunem eforturi pentru a avea gene frumoase, utilizând metodele pe care le avem la dispoziţie. Cea mai bună soluție este machiajul, cu condiția de a nu face una dintre aceste 6 greșeli frecvente. Aflați dacă știți să vă machiați genele în mod corect, fără a le deteriora în nici un fel.

POSIBILE GREȘELI DE MACHIAJ

1. Folosirea ondulatorului de gene după aplicarea rimelului

Ondulatorul de gene este un instrument care ridică numeroase semne de întrebare, deoarece utilizarea lui presupune strângerea genelor. Din acest motiv, este indicat ca persoanele cu gene subțiri și fragile să îl folosească la ocazii speciale. Este foarte ușor să provocați aceeași deteriorare dacă îl folosiți incorect, de exemplu după aplicarea rimelului. Prima regulă spune că trebuie să folosiți ondulatorul de gene înainte de aplicarea rimelului, deoarece fiecare strat aplicat face ca părul să fie mai sensibil și mai predispus la deteriorare.

2. Adormirea cu machiajul pe față

Cea mai frecventă greșeală, dar și cea mai gravă dintre toate, este să dormiți machiate. Din cauza lipsei timpului, oboseală sau lene, mergem la culcare cu machiajul pe față sau demachiate în grabă. Rimelul care se usucă în timpul nopții crează un strat care fragilizează genele și le predispune la deteriorare. De asemenea, genele și pielea din jurul lor nu se poate regenera.

3. Omiterea etapei de îngrijire zilnică a genelor

Cât de importantă este starea genelor în procesul de machiaj? Contrar opiniei generale, este foarte importantă. Doar genele puternice, elastice și dese vor arăta bine machiate. Nici cel mai bun rimel nu vă poate ajuta atunci când genele sunt firave. Prin urmare, omiterea etapei de îngrijire zilnică a genelor ete o mare greşeală. Este suficient să folosiți seruri care vor suplimenta deficiențele de nutrienți. Datorită acestora, genele se vor regenera și vor deveni mai puternice rapid.

4. Folosirea prea frecventă a rimelurilor rezistente la apă

Produsele rezistente la apă sunt salvatoare pentru multe femei care au o problemă cu ochii umezi. Din păcate, ingredientele care construiesc stratul hidrofob pe suprafața genelor le pot deteriora. În plus, rimelurile rezistente la apă sunt dificil de îndepărtat, necesită un demachiant puternic și o frecare intensă a ochilor. O idee bună ar fi să folosiți rimelurile rezistente la apă la ocazii speciale și să găsiți un rimel foarte durabil, chiar dacă nu este și rezistent la apă.

5. Utilizarea rimelurilor vechi

Rimelul, întocmai altor cosmetice, are o anumită valabilitate. După terminarea perioadei de valabilitate, își pierde proprietățile, nu mai este calitativ și în unele cazuri poate chiar să distrugă genele. Cât timp puteți folosi rimelul? Majoritatea pot fi folosite pe o perioadă de 3 luni, deși unele produse mai de calitate au un termen de valabilitate de până la 6 luni. După această perioadă, rimelul poate alipi genele, rezultând într-un machiaj mai puțin spectaculos.

6. Nu sunteți atentă cu genele

Dimineața, la trezire, obișnuiți să vă frecați cu mâinile la ochi? Aveți obiceiul de a vă atinge și freca la ochi, de pildă în situații stresante? Atunci când vă frecați pe față cu prosopul, vă frecați și la ochi? Dacă faceți toate aceste lucruri înseamnă că sunteți prea dură cu genele dumneavoastră. Rețineți că genele dumneavoastră sunt sensibile și fragile și pot fi ușor distruse sau rupte. Tratați cu delicatețe zona ochilor în timpul îngrijirii zilnice, în timpul machiajului, precum și în timpul altor activități.